Connect with us

Нюзрум

Сензационен ход на Нинова, кани Георги Първанов, Мая и Дончева обратно в БСП

Published

on

„Президентът Геогри Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21″ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев”. Това обяви по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Виждаме, че това са председател на партии, бивши членове на БСП. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи има и каква характеристика на модерното ново ляво се търси. Засега модели от тях не сме чули, но чуваме заклинание към БСП”, обобщи Нинова.

Тя заяви, че всички тези бивши другари са напуснали партията преди новото ръководство.

„Ние като ново ръководство от 2016 г. положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева напарвахме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент“, каза още лидерът на левицата.

По думите ѝ отсега се виждат противоречиви послания от новото обединение.

„БСП никога не е спирала опитите да търсим обединение  в ляво. За нас тази тема е много важна, но е важно и върху какво стъпва. Днес се обръщаме към тези наши бивши членове -върнете  се в БСП , за да можем заедно да търсим обединение и сила в ляво”, призова Нинова.

Относно искането на част от членовете на партията за бърз конгрес през декември Нинова заяви, че има шест постъпили декламации в тази връзка.

„За да има конгрес декември трябва от постъпването на декларациите  до конгреса да има 15 дни, т.е конгрес на 10-ти и 11-ти декември не може да има. Конгресът остава на 11 февруари”, заяви още тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени