Connect with us

Нюзрум

Странно: ГЕРБ обяви, че без ДеБъ няма да управлява! Трябвало да се лекуват рани

Published

on

„Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на „Демократична България“, заяви пред Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме – ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, подчерта той.

Според него за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт – да участват заедно в управлението.

„Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив”.

Advertisement

Биков беше категоричен, че ако политическата криза, ако се решавала само с аритметика, вероятно е щяла да бъде решена отдавна.  „Политическата криза се решава и със символни жестове. С лекуване на раните и дълбоките причини, които са я породили”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени