Connect with us

Нюзрум

ГЕРБ: Машините на Киро изхвърлиха Слави от парламента, откраднаха му гласове!?

Published

on

Делян Добрев заяви, че ГЕРБ не иска подкрепата на ПП за формиране на кабинет заради това, което се е случило през последните 10 месеца. По думите на депутата разговори трябва да започнат с „Демократична България” преди да бъде връчен първия мандат, защото „в Европа сме в едно политическо семейство”.  

„Сега е моментът да изчистим проблемите, не за да го има семейството, а зависи дали ще има правителство. Надеждата е в Христо Иванов. С третия мандат, ако се случи правителство никой няма да носи отговорност”, каза Добрев и поясни, че ГЕРБ са длъжни да опитат. „Никой не иска с „Промяната”.

Той отново заяви, че от ГЕРБ искат да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина. Лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени