Connect with us

Fake Harvard

Цветанка Андреева посочи фаталния ход на ПП, Петков и Василев ще си скубят косите

Published

on

Думите на Георги Свиленски, че едно лице разполага и може да търгува „кода за машините“, са изключително важни и защото бяха изречени от парламентарната трибуна.

Това заяви пред БГНЕС Цветанка Андреева, ето какво още казва тя:

Това придава на твърдението му институционална ангажираност и официализира досегашните подозрения, че е възможна интервенция в машинния вот.

Още повече, че тази теза е изречена от досегашен партньор на ПП в управлението. Това е второто сериозно обвинение след критиките на ИТН към порочни властови практики на ПП.

По този начин ПП попадат в капана на политическата изолация, в която довчера обясняваха, че е ГЕРБ. Днес, ПП е нежелан партньор от бившите си съидейници във властта. Дори сред кръгове в ДБ се чува критика към настоящото поведение на ПП и изолационистката им политика свързана с превръщането на възможността за бъдещо редовно правителство с втория мандат в заложник на машинната им мания.

ПП се държат опасно радикално, като се опитват да взривят социалния мир, популяризирайки недоказани тези за фалшифицирани избори – минали и бъдещи. За над 30 години демократична политическа система, в България никога изборни резултати не са били оспорени. 

Изборният процес е критикуван и наблюдаван още от 1990 година. Знаем за практики на корпоративен, контролиран, купен и анулиран вот, но никога избори не са били непризнати, включително от международни наблюдатели.

Тук трябва да отбележим, че и самите ПП използваха изключително неправомерно присъствието си в служебната власт, за да развиват политическия си имидж и да правят предизборна кампании. Последствие служебната власт на Радев изчегъртваше ГЕРБ и рекламираше ПП. Да се използват държавните ресурси за партийна пропаганда и за изборна реклама е също злоупотреба с власт на избори.

Изключително опасно е да се саботира предварително изборния процес и то в среда в която се очакват евентуално и предсрочни парламентарни избори, и местни избори. От сега се правят манипулативни внушения от „Промяната“ за местния вот догодина.

В този нездрав политически контекст ПП изкараха хората си на улицата, като им внушиха, че честността на вота е в опасност. Такава радикализация по модела на Тръмп в САЩ е път да разбие основния демократичен фундамент, чрез който обществото делегира правото си да бъде управлявано – изборите.

Внушението, че изборите ще бъдат откраднати, вероятно мобилизира емоциите в електората на ПП, но тази теза подрива директно националната сигурност в държавата.

Истината е, че изцяло машинният вот отблъсква част от традиционно левия електорат, а десния на ГЕРБ има тотално недоверие към тази форма.

И вместо да се търсят законови гаранции в ИК за оптимизиране на защитата на машинния вот, нещо което се налага под напора на общественото недоверие, публично стана известно, че Кирил Петков „държи кода“ на машините. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени