Connect with us

Парламент

Настимир Ананиев, след като преяде с евтини кИфтета: Има надежда и БСП да се промени

Published

on

Макар темата за дебат в парламента да са новите осем f-16, от „Продължаваме промяната“ продължиха да търсят начини как да атакуват връщането на смесеното гласуване и спешното прокарване на изборните промени. А в реплики уж покрай самолетите, те успяха да атакуват и БСП, които от поддръжници на машинния вот се превърнаха в инициатори на изборните промени, които го омаловажават.

Искрен Митев от „Промяната“ попита социалистите какво мислят за позиция на Младежкото обединение на БСП в София срещу хартиените бюлетини. 15 мин. преди това столичните млади социалисти излязоха със становище, в което се противопоставят на Изборните промени, прокарвани от партийното ръководство. „Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-то Народно събрание личност от партията- олицетворение на модела на задкулисие и корупция. Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем“, обявиха те.

Настимир Ананиев също подкрепи Митев като уточни, че не бива да се говори за връщане на хартината бюлетина, а за отмяна на машинното броене и на машинния протокол. „Ако някой не е разбрал, отменяме машинния прококол. Хартия си има и в момента в малките секции. А позицията на младежкото им движение ни дава надежда, че има надежда нещо в БСП да се промени“, заяви депутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени