Connect with us

Парламент

Киро към Нинова: Каза, че ще гласува и с дявола за още 15 депутата, Тя: Аматьор

Published

on

Много добре знаете, че когато водихме този разговор, имаше хора от вашата парти, които казваха, че хартиената бюлетина е лоша. В миналия парламент знаехме, че хартиената бюлетина не може да мине заради съвестни хора във вашата партия. Но вие ги заглушавате. Имахте шанс да направите БСП една модерна лява партия, направихте стъпки в тази посока. Но г-жо Нинова, ако ще си правим цитати, много добре знаете, че в тази сграда някой каза: „Ще гласувам с ГЕРБ, с ДПС е дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“, това заяви в НС Кирил Петков.

Освен с процедури, и с лъжи политика не се прави. Никой и никога тук не е чувал думите „Ще гласувам и с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“, отвърна Нинова. Но очевидно БСП представлява интерес на партии, кръгове икономически, олигархични. Хората преценяват дали хората от БСП не са най-свободните и демократичните и ходят по всички медии и си казват мнението. Да ви питам тук двамата на първия ред – когато единия гласува за оръжие, а другия против, това не е проблем във вашата група? Да питам ДСБ, когато ви напускат партията и се разпадате, това не е проблем. Погледнете си вашите партии. Като председател от 6 години съм свикнала да се опитват да ми разбият партията и парламентарната група. И тук има едни от дясно, и да не казвам къде другаде. Недейте да се опитвате и вие, аматьори сте в тази посока.

Г-жа Нинова каза, це сме аматьорив разцеплението на групата на БСП. Изобщо не ни интересува групата на БСП. Това, което ние виждаме, е че в БСП във всеки момент, в който някой гласува различно, вие му вземате главата, каза Асен Василев.

От залата се чу скандиране на името на Явор Божанков.

Advertisement

Понеже всички питате къде е Божанков, г-н Василев вие сте внесли в следващата точка промяна в три комисии. Защото ви се засича графика?, попита Георги Свиленски от БСП. И призова той да се обърне към групата си и да види дали всички подкрепят предложенията на Василев и Петков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени