Connect with us

Импийчмънт

И Костадин Костадинов се обърна срещу патрона си Радев: Вървиш по ръба на бръснача, човек

Published

on

Президентът обяви, че изборите ще са през март, като така той заобикаля Конституцията и върви по ръба на закона, а основният мотив е да няма избори през зимата, с аргумента, че ще месеците ще са тежки, коментира пред Нова нюз лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Този парламент е изключително импотентен, некомпетентен е слаба дума. Дори да се създаде кабинет, няма да е стабилен. Положението даде допълнителни легитимация и самочувствие на президента. Слабостта на българския политически елит, неговата безхаберност и инфантилност водят до изпъкване на президентската институция. Категорично против сме президентска република“, посочи Костадинов. По думите му партиите, които са били в опозиция, сега се чувстват в нещо като полувластова позиция.

„От друга страна имаме креслива полуопозиция, която само отрича, без да дава предложения. Ние сме привърженици на машинното гласуване. Сканиращите машини са били предмет на кръгла маса още преди 2 години. Странно е, че сега ДПС не подкрепя машините, остава се с впечатлението е, че проблемът е в този, който ги контролира“, отбеляза лидерът на „Възраждане“. Според него единственото единодушно отхвърлено предложение в правна комисия е било премахването на „Информационно обслужване“/ИО/.

„Това беше наше предложение. Отхвърлянето му показва, че проблемът е в контрола на ИО. Това е паразитна институция, която трябва да бъде ликвидирана и разследвана“, категоричен е Костадинов.

Advertisement

Относно постигнатата отстъпка от  „Лукойл“ да отчита данъци у нас Костадинов подчерта, че е добра идея, ако парите се насочат за компенсации, но при липсата на бюджет е интересно как ще стане.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени