Connect with us

Timeline

Тя разкри Цветанка Ризова: Помага на Кирил Петков в аферата „Джемкорп“! Срещу какво?

Published

on

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Цветанка Ризова ми се разсърди сега, даже ми е гневна. Отговори ми, че няма да обяснява на никого “технологията си на работа”. Добре. Но аз ще ви обясня защо ми се сопна.

Защото я попитах – как е открила Атанас Бостанджиев – на мобилен или на стационарен телефон – т.е. знае ли къде е бил в момента, понеже е важно да се разбере българската, така наречена телевизия, издъ̀ржана с пари от държавата – журналистическа работа ли върши или играе ролята на имиджмейкър в акция на кризисен пиар?

Как така търсеният от мнозина български журналисти, главен изпълнителен директор на Gemcorp, изведнъж, след пресконференцията на ГЕРБ със сериозни разкрития и обвинения, се озова в България за интервю в Цветанка Ризова?! Бил ли е случайно в София по време на обаждането на Цветанка Ризова или е пристигнал по спешност от Великобритания?

Аз, например, обявих публично съдържанието на моя имейл до главния изпълнителен директор на Gemcorp Capital LLP Атанас Бостанджиев (на който нямам отговор втори ден) и номера на телефона, на който му звънях вчера и днеска – 020 3837 1120; публикувах снимки на сградата на пъпа на Лондон, в която, според информация в уебсайта на фирмата, се намира офиса на Gemcorp. Вчера ми отговориха, че г-н Бостанджиев не е в офиса, днес ме попитаха кой го търси и си записаха името ми, щели да му предадат и да ми се обадят. Ще чакам.

Какво секретно има във всичко това?

Каква журналистическа находка си мисли, че е направила Цветанка Ризова?

Ето какво мисля аз:

– Атанас Бостанджиев трябва да дойде в България, за да се срещне със служебния премиер Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен Христов, за да даде пояснения за меморандума – как е бил подписан и как е бил прекратен.

– Атанас Бостанджиев трябва да даде показания като свидетел на български следователи и прокурори за меморандума – как е бил подписан и как е бил прекратен.

– БТВ трябва да зададе въпроси на постоянния си клиент Кирил Петков, бивш министър-председател – кой е препоръчал Gemcorp и IP3; възложил ли е проверка на службите на двете фирми – едната е създадена с капитали на руски олигарх; каква е ролята на посланик Херо Мустафа, тъй като бившият вицепремиер Асен Василев я посочи като вдъхновителка; кога е било взето решение на МС и с какъв мандат е бил упълномощен министъра на енергетиката Александър Николов да подпише меморандума за 1 500 000 000 долара; с кое решение на МС е прекратено действието му; получено ли е било съгласие от двете чуждестранни компании – с какви документи и от коя дата, с подписи от двете страни; защо документ за прекратяването няма в архива на МС и МЕ, а е намерено някакво писмо с искане за прекратяване в чекмедже в министерството на енергетиката.

Аз зададох публично тези и други въпроси за меморандума на премиера Кирил Петков и чакам отговорите му от 7 месеца!

-БТВ трябва да зададе въпроси на Александър Николов, бивш министър на енергетиката от квотата на ИТН, подписал меморандума с Gemcorp/IP3 без решение на Министерски съвет.

– БТВ трябва да зададе въпроси на главния секретар на Министерски съвет защо в сайта на правителството няма решение за подписване и за прекратяване на меморандума?

Цвети, скъпа, не те питам как си вършиш работата, а се питам кой ти поръча да му свършиш работата?

То е ясно кой. Който се уплаши от разкритията за Gemcorp.

Най-четени