Connect with us

Timeline

Румен Радев направи на салата ДеБъ, а Иво Мирчев направо го настърга на рендето

Published

on

От Фейсбук профила на Калина Андролова

С голямо закъснение гледах консултациите от вчера. Смях се с глас. Радев направи на салата ДБ. А Иво Мирчев го настърга на рендето. Но Радев е прав: „Националната сигурност не търпи аматьорски интерпретации.“

Ударът беше много нараняващ. И съвсем неочакван от страна на ДБ. Представителите на ДБ бяха истински изненадани от нападението на Радев. Христо Иванов разбира се не му остана много длъжен. Но Радев доминираше в дебата. Беше ги поканил да ги нашляпа. Поне стана съвсем ясно, че ДБ няма да видят мандат от Радев, дори и ако Мирчев се превъзпита, хахах.

Радев по неговия си неособено дипломатичен начин приключи рязко отношенията между президентството и т.нар. жълтопаветна десница. И двете страни обаче не преценяват добре кой стои отсреща.

Жълтопаветната десница умее да мрази и остракира по много необратим начин. Тя мрази с цената на самоубийството си – люспене, късане от себе си, смаляване, загуба на влияние. Но преди всичко – яростната емоция на системно отхвърляне е важна за тази група от съмишленици. Това сплотява малцинството. Тази стратегия е безобразно грешна, но времето показва, че за тези хора няма друго поведение. Те обичат да отхвърлят и се идентифицират (запазват и очертават) единствено чрез отхвърляне, дамгосване, посочване и разтерзаване ежедневно на различни хора. Това, което Радев може би не знае, е, че ТЕ никога не прощават. Борисов прощава, подминава и има способност да забравя или да застава над обидите. Това е негово много силно предимство в политиката.

Онзи ден Атанас Атанасов подхвърли на Тома Биков, че навремето критикувал Борисов. Всъщност това не е щета за Тома Биков, всички сме критични към един или друг във времето. Този факт показва друго. Че Борисов умее да печели ценни хора на своя страна. Борисов не е дребен в това отношение, има широкоспектърен обектив, интересува го победата. Обратното, ДБ са типични и разпознаваеми основно с виртуалното и медийно линчуване, нанасянето на масов удар върху всекидневно променящи се поредни врагове. Изключително недалновидно! Изключително вредно за тях.

Лошото е, че ПП тръгнаха по тази формула и скоро пързалката на омразата ще ги спусне много надолу. Все пак това е процес, дърпа време. Но да се върна на срещата Радев/ДБ.

Самите ДБ също не преценяват добре Радев. Той също не прощава. Той също умее да нанася остри удари. Радев няма да напусне политиката и след като приключи този мандат. С Радев ще трябва да се преговаря.

ДБ забравиха ли, че Радев даде ход на ПП?!

Тези, чийто безобразни провали се налага ДБ да покриват. И сега в общата им бърлога настана малка война. Радев вчера ги предупреди, каза им, че ще воюва. Затова беше безкрайно пожарно, възпламенимо и сигнално след всичко, което си казаха, да излезе днес Йордан Иванов от ДБ в ефира на bTV и да каже, че в стола на Радев стои Митрофанова.

Наистина им се чудя. Първо гласуваш за Радев при това за втори мандат (тоест вече разпознаваем политически играч), след това казваш, че си гласувал за Митрофанова. Е, браво на такива политически стратези!

Интересен риторичен въпрос отправи Радев към Христо Иванов: „След като за осем месеца не е свършено необходимото, трябва ли да смятаме по логиката на вашия сподвижник (имаше предвид Иво Мирчев), че вие сте путинофили и русофили под прикритие?“  Хахахха. Как да не се разсмееш силно!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени