Connect with us

Гербери

Борисов към Киро и Христо Иванов: Давам ви седмица, не месец! Мафиотите повтарят, че…

Published

on

Временна ресорна комисия със срок една седмица да обсъди поправките на Изборния кодекс, предложи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Хората искат хартия – в голямата си част. Защото във всички държави я има. Няма как да се съгласим, че ще им остане далаверата, но предлагам крачка назад, защото на мен ми е мила държавата. Това, което правят е най-лесното и най-неработещото“, каза той.

„Площадната демокрация стана модерна“, каза той.

Борисов подчерта, че все още има хора, които вярват на „Продължаваме промяната“, въпреки че според него и те ще намаляват.

„Те какво искат да ни предложат – всяка партия да си събере по 2000 души и да обикалят по къщите и звънят на вратите? Една група, малцинство, ще казва какво да се прави, защото е на протест? Е защо правим избори тогава“, попита той.

„Баш мафиотите повтарят, че мафията искала да се върне. Какъв е този панически страх? Говорят, че ние БСП и ДПС сме искали да се върнем. Това не е вярно, ние победихме по техните правила. Какво повече ще ни помогне хартията? Просто нашите избиратели я искат“, категоричен беше Борисов.

Той даже предложи му да е съвносител на създаването на комисията за разглеждане на промените в ИК, която да обсъди бюлетините.

„Само не съм съгласен да се обсъжда 1 месец. Целта им е след месец да няма парламент“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че Корнелия Нинова вече е обяснила, че няма да оттегли проекта си, който мина второ четене в комисия. „И няма сила в парламентарната демокрация да спре гласуването. Но можем да отложим с една седмица. Да направим една временна комисия, която пред всички с IT експерти да обсъди промените. За една седмица да се опитаме да се убедим един друг и обществото”, настоя той.

„Те за 6 месеца изгубиха два коалиционни партньори – ИТН и БСП. Сега ПП и ДБ са в изолация в парламента. Всички трябва да се успокоят и да започват да си говорят“, призова Борисов.

„Те не влизат и ние да не влизаме… И какво се получава? Няма кворум“, подчерта лидерът на ГЕРБ, според когото не това е начинът в парламентарната демокрация.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени