Connect with us

Нюзрум

От БСП са особено мазни: ГЕРБ – не! Отиваме при Кирил Петков да ни извива ръцете

Published

on

От БСП са убедени, че на пазара с дърва за огрев има „адска спекулация”. Това заяви пред Нова тв Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“.

„Убедени сме, че с цената на горивата има адска спекулация. По този начин държавата трябва да направи някакъв таван и някакви норми, така че да не се злоупотребява с някакви търговци и да не се изнудват хората, които са в голямата си част бедни, за да може едни търговци да се облагодетелстват от т.нар. пазарна икономика”, каза той. Народните представители от левицата внасят закон срещу спекулата, за да се регулират цените на стоките от първа необходимост.

След като депутатите в Правната комисия на НС прекараха безсънна нощ, обсъждайки 18 часа промените в Изборния кодекс, с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС беше върната хартиената бюлетина. Гласувани бяха и промени, с които се премахва електронното дистанционно гласуване и се закрива многомандатен изборен район „Чужбина”. Попитан дали БСП подкрепя промените в Изборния кодекс, Христо Проданов отговори: „Днес ще имаме парламентарна група, на която ще обсъдим всички промени, направени в Правна комисия, и ще излезем с позиция”. По думите му Изборният кодекс не е политическо решение, а норма, която определя начинът на политическото представителство на българските граждани.

„Не може да се тръгва на преговори с ултиматуми и извиване на ръце”. Така зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ коментира условието на „Продължаваме Промяната” да разговаря с левицата за евентуално съставяне на кабинет с втория мандат. „До момента имаме две ясни неща, които са подредени в Конституцията – първи мандат – задължително на ГЕРБ, който ние не подкрепяме, втори мандат – задължително на ПП, който ние подкрепяме”, каза още народният представител.

Най-четени