Connect with us

Парламент

Лечева отиде в комисия и го каза в очите на Руди Геа: Отмъкнал си 1,5 мн. лева от гимнастичките

Published

on

Парите, които ГЕРБ бяха оставили за нова спортна зала за художествена гимнастика, вече не са налични и съдбата на проекта е под въпрос. Това стана ясно от отговор на Весела Лечева на депутатски въпрос по време на блиц контрола в парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Стефан Апостолов от ГЕРБ попита какво се случва със съоръжението, за чието финансиране имаше решение на Министерски съвет по предложение на Красен Кралев по времето на третия кабинет на Бойко Борисов.

„Факт е, че има решение на МС, с което се увеличава капитала на Национална спортна база с 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика. Мисля че няма някой несъгласен, че това е един  от най-успешните български спортове и е целесъобразно да имат база за подготовка“, обяви Лечева.

Тя разказа, че когато е встъпила в длъжност е прегледала цялата документация и се оказало, че пари за съоръжението вече няма.

„И мога да кажа, че предишното правителство е трансформирало тези пари в средства за енергийно обновяване на спортни съоръжения. Това не е съгласувано с ръководството на Федерацията по художествена гимнастика и я отдалечава с поне една година от целта да има ново съоръжение“, каза служебният министър.

„Сега има две зали, които не отговарят на изискванията. Ние предприехме всички необходими действия, но това е минимум една година закъснение за тях“, обясни Весела Лечева.

„Когато има политическа воля, може да има подобна зала. Със забавянето, милион и половина наистина може да не са достатъчни вече. Но вие трансформирате средствата без знанието на федерацията“, каза Весела Лечева на Василев в комисията.

Най-четени