Connect with us

Гербери

Съдът отложи делото срещу Борисов! Адвокат показа що за измамник е Кирил Петков

Published

on

„Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион лева за клевета срещу Бойко Борисов заради твърденията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от договори за газови доставки през посредници“. Това заяви адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Менко Менков на влизане в съдебната зала, преди съдът да даде ход на делото по тъжбата на Кирил Петков срещу Бойко Борисов, информира БНТ.

Днес се проведе първото заседание по тъжбата на Кирил Петков срещу Бойко Борисов.

Таксата, платена от Кирил Петков, по думите на Менков, е 12 лв. Ако искът беше за 500 000 лева би трябвало платената такса да е 20 000 лева и делото да се гледа в Градския съд, а не в Районния, обясни още Менков.

Пред съда Стоян Мадин, адвокат на Кирил Петков, заяви, че настоящият иск е частичен в размер на 10 000 лева от общ иск в размер на 500 000 лева.

„Предявяваме граждански иск за съвместно разглеждане. Престъплението, съгласно наказателноправната теория, е едно и това ни ръководи“, аргументира се Стоян Мадин.

Менков нарече пиар ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лева. Адвокатът на Борисов настоява съдът да не приема частичния иск като част от общ.

„Вредите, които се претендират за съвестно разглеждане на частичния и общия иск, ще доведат неминуемо до отлагане на делото заради събиране на доказателства“, посочи Менков.

Съдът отложи делото за 9 януари с цел събиране на доказателства.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени