Connect with us

Нюзрум

Амнистия ли? 6 години са й малко! Разкриха Иванчева: Спазарила се за 190 000 евро подкуп

Published

on

„Подкуп ми поиска престъпната група, която влезе в затвора, те са трима души, единият ми поиска”, заяви пред БТВ Александър Ваклин – строителният предприемач, с чийто белязани пари Десислава Иванчева беше арестувана.

Ваклин каза, че първоначално са му поискани 250 000 евро, а след това той се е „спазарил“ за 190 000 евро.

Според Ваклин Иванчева е искала подкуп от общо четири фирми.

„С мен се случи това, с което се случваше с много хора и форми в район „Младост”, когато Иванчева беше кметица. Към делото има едно малко листче, разписвано от осъдените Иванчева, Дюлгеров и Петрова, на което има четири фирми със съответните суми. Това, че колегите не са посмели да излязат с имената си и да свидетелстват е проблем на обществото”, каза Ваклин.

Той каза, че познава някои от потърпевшите. По думите му те не са свидетелствали, защото ги е страх.

„Аз очаквах справедливост и за 4 години дела тя възтържествува. Искам само да спомена – три независими съдебни състава на 3 инстанции произнасят, че е виновна. Първият състав се обосновава на 264 страници, вторият – на 270 страници, третият на ВКС – на 32 категорични страници“, коментира той.

„Справедливостта е добродетел, с която малцина са удостоени. Тези малцина в нашето общество са висшите съдии и би трябвало да им се доверим и да ги уважаваме“, добави Ваклин.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени