Connect with us

Демос

Лелята на Александър от Перник не издържа! Вижте какво разкри за него и баща му

Published

on

Второ денонощите продължава мащабната операция по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник. Момчето е в неизвестност от петък.

След като вчера беше обходена гората с техника и бяха направени огледи с хеликоптер и дрон, днес акцията е съсредоточена по-скоро в градската част на Перник.

Лелята на детето разказа, че Александър и друг път е бягал и изрази надежда да се е скрил някъде, за да се предпази. Тя защити баща му от нападките срещу него в социалните мрежи.

„Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище. Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни“, каза лелята на Александър.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени