Connect with us

Нюзрум

Делян Добрев: Всички мълчат за думите на Радев вчера! Далаверата на Асен Василев е за 1 милиард!

Published

on

Промяната да спрат да се правят на света вода ненапита, защото всички видяха огромните далавери, които извършиха. Да престанат да се правят на Промяната. Те са, но в посока на по-лошо. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Енергийният министър каза, че след април, когато не получавахме повече газ от „Газпром”, пак сме купували руски газ през посредници с 30% по-скъпо. Месеци наред това казвах и носех документи, 200 млн. на месец нанесена щета само от газа”, подчерта той.

Искаме да покажем на хората всичките им далавери. Вчера президентът Радев каза на срещата със синдикатите, че сме загубили 1 млрд. от сделката с външния дълг. За тази щета лична отговорност носи Асен Василев. Ако иска – да ме съди, но няма да го направи.

Вместо да изтегли дълг в началото на годината, когато лихвите бяха 1-2%, остави служебния кабинет да го направи на по-висок процент”, посочи Добрев.

Advertisement

„Всички партии са внесли законопроекти, с които предлагат компенсацията за горивото да е 1 лв. Реалистично би било от 1 февруари шофьорите да започнат да получават компенсации.

Въпросът е дали ще бъдат само за физическите лица. Ако бъдат само за тях, компенсацията ще е над 1 лев”, обясни депутатът.

„Смятаме, че трябва да има правителство на всяка цена. Готови сме на всякакви компромиси, но ако Промяната участват под каквато и да е форма, трябва да контроли, които да не им позволяват да правят далаверите, които правеха през последните месеци.  

За да избегнем сценария на двойно увеличение на дълга в следващите 3 години, трябва да има редовно правителство.

В парламента има коалиция, която е за нови избори. Планът на Промяната е много ясен – от момента, в който видяха резултатите след вота, е нови избори. Това е планът на „Възраждане”. Това вероятно е планът и на ДБ. И се опитват да прехвърлят отговорността за нови избори на някой друг.

Advertisement

Какъв вид правителство предлага ГЕРБ – правителство за 1, 2-3 месеца няма смисъл. Трябва правителство, което да управлява поне година.

България има милиарди средства за усвояване от ЕС и това безвремие не ни дава възможност да се възползваме от тях”, подчерта Делян Добрев.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени