Connect with us

Нюзрум

Шизофрения тресе генерал Гном! Хем ГЕРБ на Борисов е мафия, хем хлипа: ГЕРБ да ни подкрепи

Published

on

Основната разделителна линия с ГЕРБ е борбата с корупцията. Там ГЕРБ не са в състояние да бъдат на едно мнение с нас, заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов по Би Ти Ви. 

Бойко Борисов изрежда главно международни теми, по които сме на едно мнение. Но той е много гъвкав по международните въпроси. С едната ръка купува изтребители от американците, с другата строи газопровод на Путин, заяви Атанасов.

Бойко Борисов неистово се стреми да стане част от реформаторските сили. Но България трябва да се освободи от Бойко Борисов, защото той идва от ъндърграунда и доведе корупцията в управлението на държавата. Той омота българската държа в корупционни схеми, откъдето и да пипнете, смята Атанасов. Нашата цел е да демонтираме корумпираната държава на Борисов.

Той призова лидера на ГЕРБ да освободи от себе си партията си, за да я спаси. Освен че е воденичен камък за демокрацията, той е воденичен камък и за партията си, обвини Атанасов. Той вярва, че в ГЕРБ има реформатори, с които след това другите демократични партии могат да си сътрудничат.

Advertisement

Сега не е възможна коалиция с ГЕРБ, имаме сериозни разделителни линии. Бойко Борисов отдавна мечтае да бъде Ахмед Доган от Банкя. Ние няма да подкрепим правителство тип „Беров“, отсече съпредседателят на „Демократична България“. 

Според него трябва да се състави кабинет с втория мандат – на „Продължаваме промяната“. Личното мнение на Атанасов е, че това може да бъде правителство на малцинството, за което да се приеме подкрепата на ГЕРБ. Но ГЕРБ не трябва да участва с министри.

Ако обаче това не се случи и президентът връчи третия мандат на ДБ, имаме стратегия как да създадем парламентарно мнозинство, увери Атанас Атанасов.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени