Connect with us

Fake Harvard

Парламентът онемя! Извадиха загубите на „Български пощи“ при Дядо Еконтий! Милиони надолу…

Published

on

„Български пощи“ работи на счетоводна загуба, стана известно от думите на служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев, който е и принципал на дружеството, по време на участието му в днешния парламентарен контрол.  

От парламентарната трибуна Алексиев изнесе данни, според които по отчет до 30 юни т.г. „Български пощи“ е реализирало приходи в размер на около 105 млн. лева, но е направило разходи от около 130 млн. лева, което означава, че националният пощенски доставчик е на счетоводна загуба.

Данните за деветмесечието също потвърждават тенденцията. Към 30 септември дружеството е реализирало приходи от около 155 млн. лева и 196 млн. лева загуби.  

„Счетоводната загуба от цялата дейност през деветмесечието на 2022 г. е в размер на 41 685 000 лева“, посочи Христо Алексиев. Сред причините за това, които изтъкна служебният вицепремиер по икономическите политики, са негативното влияние на кибератаката срещу дружеството, високите цени на електроенергията, външните услуги, които то използва, както и повечето разходи за възнагражденията на служителите.  

Отговорът на Христо Алексиев бе на въпрос от народния представител от БСП Георги Свиленски, който го аргументира важността на питането с факта, че „Български пощи“ е едно от най-големите държавни предприятия, което покрива и обслужва повече от 5200 населени места, а в него работят 8633 служители.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени