Connect with us

Fake Harvard

Асен Василев започна да коли и беси в ПП, сложи черен кръст на Корнелия Нинова

Published

on

В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за „Продължаваме промяната“ и не се очаква да разговарят за втория мандат. Това заяви по БНТ съпредседателят на партията Асен Василев. Причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота.

„Хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото на власт – това е ключът към местните избори. На предните местни избори имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. БСП не иска честни избори за кмет“, посочи Асен Василев.

Според него хартиеният вот сега ще доведе до около 190 000 недействителни гласа. „Продължаваме промяната“ са започнали предварителни разговори с „Демократична България“ за втория мандат и за евентуално издигане на общи кандидати за местните избори, каза още Василев.

„БСП и да ни подкрепят, и да не ни подкрепят, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са 130 депутати. Тоест няма как този парламент да излъчи правителство, което да не е подкрепено от една от тези три партии“.

Ако се стигне до втори мандат, „Продължаваме промяната“ ще предложат кабинет и управленска програма, но няма да търсят подкрепа от ГЕРБ.

„От БСП ще търсим подкрепа по тези политики, които като опозиция подкрепяме. За кабинет няма как да имаме разговор, ако те искат хартиената бюлетина да се случи по този начин и те го знаят от самото начало“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени