Connect with us

Гербери

Бойко с второ интервю, притеснен е за Киро и Асен: Ако това, което се говори за тях е вярно…

Published

on

На базата на декларация или програма, след постигане на съгласие по политики, може да се направи кабинет с кратък мандат, смята още той. Според него най-вероятно е правителство с третия мандат.

Борисов оцени високо срещите по политики в Народното събрание.

„Аз мисля, че спокойно можем да искаме от президента Радев да отвори темата за бюджета през служебното правителство и министерството на финансите в случая, но преди това бюджетните комисии, социалната комисия, правната трябва да кажат с какви пари се разполага“, заяви Борисов.

Борисов е убеден, че партиите в парламента могат да стигнат до 40 точки по различните теми. Определи парламента като работещ с големи мнозинства по темите за НАТО и ЕС, Северна Македония, предоставяне на военна помощ за Украйна, самолетите Ф-16, еврозоната, 100% диверсификацията на газа и антикорупционната комисия.

„За първи, втори, трети мандат трябва да се благодари на президента Радев, че проявява мъдрост и добронамереност да състави правителство и на базата на един такъв документ, подобна декларация или програма може да се направи правителство с кратък мандат до лятото, до местните избори или хикс месеци, да мине зимата, да има парламент по време на войната. И на кой на мандата ще стъпим – най-вероятно е някой трети мандат, но вече с договорености по точно тези политики пред вашите очи – избираме експерти или кой каквото иска да прави в това правителство или изобщо от комисиите в парламента“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че е притеснен от изказването на служебния енергиен министър пред парламента вчера.

„Говори за престъпления, вие разбирате ли, че ако това, което говори той е проверено и е истина това значи, че лидерите на тази партия, ако разбира се не кажат, че Сашо Кеша е виновен ще имат проблем. И той го казва: „Кирил Петков е купувал природен газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо, за да имаме устойчиви дългосрочни договори. Всичко това има състави на престъпления. В момента се мешат във възможностите да се създаде управление, защото изведнъж ако това е вярно, те ще останат без ръководство“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че в момента гласуването с машини е 100%.

„Само, който иска, може да отиде с хартия да гласува. Кое машинно гласуване е прекратено. Невалидните бюлетини са невалидни. Затова ние оставяме 100% машинно гласуване“, заяви Борисов пред БНТ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени