Connect with us

Спор(Т)но

Българин изхвърли Милан от купата на Италия с фамозен гол

Published

on

Българският нападател на Дженоа Йоан Борносузов получи днес стотици поздравления от тифози докато се разхождаше в центъра на града. Причината – вчера негов гол изхвърли гранда Милан от купата на Италия! Така примаверата (юноши старша възраст) на генуезците се утвърди като една от най-добрите формации в Италия.

Двубоят от 16-финалите се игра на базата на Милан. Наставникът на Дженоа – световният шампион с Италия Алберто Джилардино, остави Борносузов на пейката, заради болежки в крака. Все пак при 1: 1 треньорът реши да играе ва банк и в 60-ата минута бившият състезател на ЦСКА се появи на терена. Борносузов грабна своя момент в 111-ата минута. Тогава при корнер той се извиси над всички и с фамозен удар с глава прати топката във вратата на Милан.

На срещата присъства и треньорът на първия състав на Дженоа Александър Блесин. Германецът има идея трима футболисти от примаверата да бъдат качени при мъжете от Нова година. Един от набелязаните е Йоан Борносузов.

Наскоро в Трансфермаркт българинът бе обявен за един от 10-те най-ефективни офанзивни футболисти в цялото първенство. За 8 мача той има 3 гола, 2 асистенции и на всеки 12 минути е участвал в атака, която е застрашила вратата на съперника!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени