Connect with us

Нюзрум

Един от най-важните кметове на ГЕРБ обяви оттеглянето си с важни думи за Бойко Борисов

Published

on

Проведох мъжки разговор с Бойко Борисов и му казах, че не искам втори мандат. Не му се сърдя, че той обяви тази новина вместо аз.
Така кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира за първи път изявлението на лидера на ГЕРБ. При посещението си в неделя Борисов обяви, че Пловдив ще има нов кандидат за кмет на изборите догодина. Това стана в отсъствието на Зико, който по същото време беше в Истанбул.
Вчера градоначалникът се появи на работа и обясни на подчинените си, че решението да не се яви за втори мандат било негово. Казал го Борисов още преди да влезе на операция за смяна на втората тазобедрена става. Самият Димитров е изразил учудване защо толкова рано Борисов е оповестил това решение.
„Догодина ставам на 16 години. В политиката съм от 16 г. и мисля, че е редно да се даде път на млади хора. Няма да изрека лоша дума за Борисов. Всички в ГЕРБ светим с отразена светлина“, допълни градоначалникът.
Той е убеден, че екипът му ще продължи да работи в оставащата една година и няма да има демотивация сред общинските служители. Оценява свършената работа от него като „перфектна“.
Той отказа да коментира евентуалната номинация на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров за градоначалник, като обясни, че не се занимава с партийно строителство.

Най-четени