Connect with us

Парламент

Карадайъ не му каза името, но погреба милиционера Рашков! Разкри каква е била детската му мечта

Published

on

„Каква вина има министърът с конкретния случай? Помним и едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната дейност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. Може би затова остава впечатлението, че вътрешният министър се занимава с професионалната дейност на полицията – то не е точно така. Доколкото съм запознат става дума за тежко криминално деяние. Не бъркайте министъра с един друг, чиято детска мечта явно беше да бъде милиционер”, каза в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод случая с убития полицай на българо-турската граница и поисканата оставка на Демерджиев.

„Мисля, че са задържани престъпниците и трябва да се извършат съответните действия от компетентните органи. Министърът на МВР не е полицай, видяхме какво направи един бивш министър с милиционерските си нагласи. Деянието е тежко криминално, затова престъпниците трябва да си носят отговорността”, добави лидерът на ДПС.  Той поясни, че служебният кабинет е назначен, за да направи честни избори, но това не означава, че министрите в такъв кабинет не са министри.

„Те си вършат работата. Пропуските на границата, нелегалните мигранти – не знам как са се променили тези картини през последните два месеца, и каква персонална вина носи всеки от министрите. Не съм адвокат на служебния кабинет. Доколкото наблюдавам, картината не е по-различна от последната 1 година, но тенденциите отиват на по-лошо. Най-вероятно има пропуски, но трябва да намерим кой носи конкретната оставка. Убеден съм, че и министрите трябва да подават оставки, но трябва да има конкретни аргументи за това. В конкретния случай малко се прекалява”, допълни Карадайъ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени