Connect with us

Гербери

ЕКСКЛУЗИВНО: ГЕРБ поиска оставката на най-важния министър на Румен Радев

Published

on

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар на МВР Петър Тодоров поискаха от ГЕРБ заради убийството на граничния полицай. 

Очевидно те не са си свършили работата, коментира Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше да става въпрос. Липсва координация между правителствата на България и Турция по контрола на миграционните потоци, коментира Митов.

За съжаление, наблюдаваме и пик в трафика на.наркотици. Не знам дали си даваме сметка доколко е увеличен той и МВР изобщо не си е свършил работата.

Advertisement

Голям проблем започва да става охраната по границата и не можем да направим нищо друго, освен да поискаме оставката на министъра, така се носи отговорност, допълни депутатът от ГЕРБ. И обясни, че в служебно правителство единственият, който може да освободи министъра, е президентът.

Затова и има нужда от редовно правителство, стига толкова сме си играли на детинщини и взаимни обвинения, призова Митов. 

Той напомни, че на няколко пъти още от миналата година са предупреждавали, че има проблем с мигрантския поток. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, но не и с това, допълни Митов. 

Ремонтът на оградата на границата не е работа на МВР изобщо,  има други органи, категоричен бе Митов. В случая ставаме свидетели на проблем, породен от бездействие и непрофесионална работа в МВР, допълни той.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени