Connect with us

Гербери

Бойко избесня: Демерджиев каза, че при Рашков е имало чадър за мигранти! Какво четете в БТА?

Published

on

Журналист на БТА изкара извън нерви бившия премиер Бойко Борисов. Както БЛИЦ съобщи, по време на брифинг в централата на ГЕРБ той отдели доста време, за да коментира трагедията край Елхово, при която загина полицай.

Репортерът го попита какво мисли за думите на служебния вътрешен министър, че границата с Турция е с дупки и не е надеждна, „предвид, че вие сте я строили”.

Пръв отговор на въпроса даде Томислав Дончев. „Дупките не сме ги правили ние”, отсече той.

„Това е ваш коментар. Изграждането на оградата започна при партията, която направи Радев президент. Вие забравихте ли кой я започна оградата – БСП?

Второ, от 2 години нас ни няма. Сложете тук две тухли и след две години елате и вижте дали ще са там. 2 години защо не са я поддържали? Нали 5 млн. им даде парламентът, за да оправят оградата?”, ядоса се Борисов.

„Стига, 2 години ни няма, това е много време. При мен нямаше дупки, нямаше мигрант. Нула мигранти. Само пари от Брюксел и високи оценки. И Джорджа Мелони, премиерката на Италия, ми се обади, иска да дойде да й покажа как се пази границата. Казах й, че вече няма какво да й покажа – Рашков, Демерджиев… Всичко замина. Ясно ли ви отговорих?

Военният министър да си мисли защо с къси оръжия са отишли там и кой им прави разводите, кой им прави плановете, как си гарантират служителите… Хайде стига вече! Преди 2 години… Да, беше по-добре, беше прекрасно в сравнение със сега. Сега е нищо, сега е разграден двор!

Самият Демерджиев, цитирам, при Рашков е имало чадър за вкарване на мигранти и затова махна граничарите. Помните ли, само преди 2 месеца? Като четете БТА, прочетете и това и тогава ще ме питате”, посъветва го Борисов.

„При Борисов и ГЕРБ – нула миграция, оценка на ЕС. Дейвид Камерън, Виктор Орбан от мен видя, та направи в Унгария същото. Хайде малко да си уважаваме успехите”, разгневи се той.

„Начинът, по който си задаваш въпроса, е неуважение към мен. Аз бих задал въпроса така: При вас имаше нулева миграция, всичко беше наред, идваха колеги на границата да видят колко е добре, с президента Ердоган заедно се борехте срещу нелегалната миграция.

Две години нищо, сега загиват полицаи, сега всичко е в дупки по оградата, неподдържана. Две години нищо… И тогава щях да ви отговоря по-спокойно. Нали така? А не: Митко SMS-a какво казал и аз да му отговоря. 

Той не може да каже такова нещо! 2 години управлява Радев. Аз съм му виновен за дупката, новата, така ли? Хайде да се уважаваме. Затова е пълно с мигранти в България, защото не уважавате труда на другите, не оценявате какво сте имали, а сега го нямате”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени