Connect with us

Нюзрум

Иван Гешев разтресе ДПС! Поиска имунитета на депутат на Карадайъ, вкарва го в съда

Published

on

Днес, 08.11.2022 г., главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 48-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Д.А., пишат от пресцентъра на прокуратурата. Гешев поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

С определение от 17.10.2022 г. Софийски градски съд спря наказателното производство срещу Д.А. на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК – поради придобиване на депутатски имунитет.

Д.А. е подсъдим за търговия с влияние (престъпление по чл. 304 б, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 и чл. 20, ал. 2 от НК).

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Д.А., съобразно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 135, ал. 3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

С определение от 17 октомври Софийският градски съд спря вече започналото дело. Народният представител е подсъдим за търговия с влияние.

Справка в регистъра на съда показва, че става въпрос за депутата Димитър Аврамов.

Най-четени