Connect with us

Парламент

Бъди мъж, бе! Стефан Янев: Може да подкрепим ГЕРБ или ПП, а може и аз да съм премиер

Published

on

Това съм го заявявал още от началото на работата на 48-мото Народно събрание – ние ще сме тук, за да водим диалог и ще търсим решение, така че като получим покана, а ако има и тематика, насочваща кои теми ще говорим, ще бъдем подготвени, ще направим необходимото и ще участваме. Преди да знаем дали ще има правителство, трябва да има диалог, който ще очертаe параметрите по съгласие или несъгласие относно темите. Участваме в разговорите, търсим решения, надяваме се да са ползотворни.

Това обяви хлъзгавият лидер на „Български възход“ Стефан Янев.

След като бе попитан дали е вярно, че той би станал премиер, ако дойде третия мандат при тях, бившият служебен министър-председател коментира:

Разбирам, че се говори така, не е обсъждано официално. Има такава хипотеза и възможност, важно е да изчакаме, да дам възможност на разговорите, за да видим какво ще стане на първия и втория мандат, което е и по конституция. Рано е да обсъждаме хипотеза за трети мандат. Необходимо и полезно е да търсим мнозинство, което потенциално да подкрепи правителство от 160 плюс депутати, мнозинство, което е в състояние да реши редица промени.

„Има диалог, когато е необходимо, в нормални отношения сме. Не сме разговаряли по тези теми, предполагам, че ще бъдем поканени на официални разговори, където да говорим за темите които сме засегнали“, коментира Янев в отговор на въпрос в какви отношения е с президента Румен Радев.

Предполагам, че е възможно правителство да се случи и в първия и втория мандат. Нека не сме хора, които са се вторачили в кристалното кълбо и да си мислим, че имаме решения за всички въпроси, те ще се решат в разговор с диалог. Не сме избрали кой ще подкрепим, защото все още не сме участвали в конкретни обсъждания и разговори. Когато това се случи вече можем да решим кого да подкрепим, заключи лидерът на „Български възход“ в отговор на въпрос дали ГЕРБ или ПП могат да намерят мнозинство.

Най-четени