Connect with us

Нюзрум

Христо Иванов се притесни! Агентът на Прокопиев беснее, че ПП говорят с ГЕРБ, а не с него

Published

on

Притеснение, че от „Продължаваме промяната“ не водят разговори с „Демократична България“ за формулата, по която може да бъде реализиран втория мандат, изрази Христо Иванов в кулоарите на парламента. Той коментира срещата между ГЕРБ и „Промяната“, след която стана ясно, че.ще се водят разговори на експертно ниво по конкретни теми. 

За разговори за бюджет, в диалог по политики, винаги сме били отворени. За конкретното предложение не мога да говоря, защото няма решение на групата. По принцип сме за това да има диалог, коментира Иванов.

Хубаво е, че има конструктивното, страната има нужда от това. Трябват разговори по политики и решения, а не просто задълбочаване на разделенията, допълни съпредседателят на ДБ. Той обясни, че са определили приоритетите си и това, от което няма да отстъпят, ако бъде поискана подкрепа от тях.

Имаме ясно заявена позиция, че не виждаме условия да подкрепим първия мандат. За втория и третия са само хипотези. Нека да видим, ако се стигне до втория мандат, каква ще бъде формулата, която ще се предложи. За третия зависи как ще се развият първите два.

Хубаво е, че има диалог и се говори за политики, добре е тонът да се успокои. Това със сигурност ще подпомогне за формирането на управление, по-скоро краткосрочно, отколкото в дългосрочен план. Но не мога в момента да се ангажирам с участието ни в един или друг формат, допълни Иванов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени