Connect with us

Timeline

Демерджиев, парашутист такъв, мафията вече избива на нашата граница, както на мексиканската

Published

on

Пак дадохме курбан в борбата с нелегалната миграция и защитата на границата. А границата, границата е разграден двор. Само преди месеци двама полицаи бяха убити в опит да спрат автобус с нелегални мигранти. Полицейски служител беше засрелян край Елхово през нощта. Буквално падат човешки жертви на политическото и държавното безхаберие. Развоят е трагичен, но очакван. Полицейските служители са хвърлени на произвола край границата неподготвени, без информация и разузнаване, без екипировка и без адекватно командване. Реалността е доста по-различна от приказките на вчерашните и днешните актуални лица-лауреати в сектор „Сигурност“. Държавата изтърва нещата, огъна се пред мигрантския натиск и излага живота и здравето на полицейските служители на риск. Беше въпрос на време каналджии и трафиканти при тая лабава държава да се охрабрят до там, че да стрелят срещу полицията. Напомня ли ви на мексиканско-щатската граница? Нелегалната миграция е бизнес на организираната престъпност, правете си сметка колко силна е станала по границата щом вдига оръжие срещу униформени служители. Нали се водеше битка с тая пуста престъпност? Май престъпниците се бият с държавата, а не обратното.

Некадърниците и калпавите парашутисти в МВР вече буквално стават опасни за живота и здравето на хората, в т.ч. и най-вече за самите служители. Няма да стане само с гръмки фрази, бомбастични анонси за грандиозни разследвания и други политически и пиар ходове. Работа, системна работа трябва, подготовка и обучение на кадрите и най-вече деполитизация, защото в момента мнозина служат не на закона или държавата, а на тоя, който ги протежира…

Милиарди на година се изсипват в сектор „Сигурност“, но резултатите са мижави, защото с посредствени ръководители не може да има успехи.

От профила във фейсбук на Карлос Контрера, лидер на ВМРО в София

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени