Connect with us

Fake Harvard

Киро Петков тъжен и жалък в bTV: На кого ме оставяш, Корнелия!? Асен не може да ми изневери

Published

on

Във вторник ще се случи това което обявихме преди месец – ние ще сме конструктивна опозиция, имаме 16-те политики и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях, но трябва да е в Народното събрание и пред камери.  Това няма да е разговор за коалиции. Няма да подкрепим първия мандат, каза лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Би Ти Ви.

По повод ГЕРБ той каза: Трябва да поканите не само нас, а всички партии, и ако не може да формирате подкрепа от 121 депутата кажете: Не можахме. И добави, че  ако мандатът за кабинет стигне до тях, ще поканят всички партии, за да говорят за политики.

Леко ме учуди, че немския посланик ни покани и се срещнахме с Плевнелиев на вечеря. Но решението за срещата във вторник бе взето преди вечерта с немския посланик, уточни той.
Още не му е даден първия мандат, Борисов взема отношение за третия мандат, коментира той думите на лидера на ГЕРБ от вчера.

Ще обясним във вторник как нашите 16 политики ще бъдат съвместими. Когато дадеш по-високи пенсии и по-висока минимална заплата, за да стигнеш 3% дефицит не трябва да дадеш едни пари на едни наши фирми. Това ще обясним, каза Петков.
По повод гласуването за F-16, на което Асен Василев е гласувал против и има 16 депутати от ПП, гласували „въздържал се“, Петков каза: всеки депутат носи глава на раменете си. Аргументът на Асен Василев бил, че може би не трябва да платим за вторите 8 самолета, докато не получим първите 8. Заключихме, че нашите депутати ще гласуват по съвест, каза Петков. И поясни: Нашите депутати ще гласуват по съвест и за правителство. Но не виждам човек в нашата група който може да изневери на обещанията преди изборите.
За евентуалания втори мандат правим национален съвет, решаваме дали можем да предложим правителство или няма достатъчно подкрепа и трябва да върнем мандата, каза лидерът на ПП.

Имах огромно разочарование, че БСП стигнаха дотам, отговори той на въпрос за гласуването за връщането на хартиената бюлетина.

По повод договорите за газа, разследвани от прокуратурата, Петков каза: приветстваме всякакви проверки по наш адрес, но да не спрат само дотам. До този момент никой не ми се обадил за разпити.

Винаги сме готови, ако главният прокурор поиска специална среща с нас, но най-доброто нещо което Гешев може да направи е да подаде оставка, каза още Кирил Петков.

Най-четени