Connect with us

Нюзрум

Пуделът на Нинова залая срещу нея в „Капитал“ и тя веднага го разжалва! Изхвърли го от комисия

Published

on

„Няма нищо драматично. Комисията по конституционни въпроси е не по-малко важна. Ще си продължа работата в нея с всички усилия. Разговарял съм с колегите. Не е изненада за мен преместването ми от по-престижната Правна комисия“. Това коментира Явор Божанков от БСП във връзка с прехвърлянето му от Комисията по правни въпроси в тази по конституционни въпроси.

Той подчерта, че няма сензация и каза, че термините „отстраняване“ и „изключване“ не са коректни за прехвърлянето му от едната към другата комисия.

Божанков бе категоричен, че за него тази промяна не е изненада, тъй като лидерът на БСП Корнелия Нинова и ръководството на парламентарната група са разговаряли с него и по думите му „заедно са стигнали до това решение“.

На журналистически въпрос дали вчерашното му интервю пред „Капитал“, в което той коментира, че е против връщането на хартиената бюлетина, което е инициатива на БСП, че ще подкрепи закупуването на втори F-16, както и че България трябва да подкрепи Украйна и следва да бъде на страната на по-слабия в конфликта между Москва и Киев, е оказало влияние върху прехвърлянето му в друга комисия, народният представител от БСП посочи:

„Всеки има право на собствено мнение и на нюанси. В БСП това се зачита. Факт е, че щом мога да говоря и изразявам мнението си, има свобода и демокрация. Няма нищо драматично“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира темата пред медиите: „Няма проблем. Ние сме партия, в която всеки си изразява свободно мнението, включително и пред вас. Ние сме най-демократичната партия“.

„Обсъдихме го, включително и по негово желание, премества се в конституционната комисия. Смятам, че може да бъде полезен в нея“, посочи Нинова.

„Никакво интервю не сме вземали предвид. Аз даже и не знам за това интервю. Той самият ми каза, че е давал интервю“, добави още лидерът на БСП.

Припомняме, че и в предишното 47-о Народно събрание депутатите бяха на косъм да върнат хартиената бюлетина, но отново отцепник от партийната линия – тогава Крум Зарков, сега правосъден министър, с гласа си не позволи законопроектът да мине успешно през зала.

Най-четени