Connect with us

Импийчмънт

Карадайъ със сензационно предложение към Радев! Така правителство досега в България не е правено

Published

on

„Предложихме на президента по въпроса за кабинета, тъй като президентската институция е място за обединение, ако има удобна зала, да вземат да ни затворят като в конклава във Ватикана до бял пушек“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след края на консултациите с президента Румен Радев.

За да бъде преодоляна политическата криза у нас е нужно разговорите вече да преминат в диалог, като в същото време настоя, че хората очакват стабилно правителство, подчерта Карадайъ.

„ДПС, включително и в последната предизборна кампания, не очертаваше врагове. Затова ние днес водим еднакво разговори с всички“, заяви Карадайъ.

„За съжаление все още сме на ниво разговори, а очакваме от етап разговори да минем на етап диалог. Нямаме разделителни линии и предварителни условия, както виждате, в парламента си говорим с различни партии“, каза той.

Политическите партии поставят различни неизпълними условия помежду си и ги ползват като параван, за да кажат „ние го обещахме на избирателите си“, смята Карадайъ.

„Българските граждани 4 пъти произвеждат една и съща конструкция в НС – никоя партия да няма самостоятелно мнозинство, дори първите две партии трудно правят мнозинство, което означава, че българските граждани им казват: „ние не ви пращаме там за реваншизъм“, добави той.

По думите му, преодоляването на политическата криза минава през диалога и нормалността в политиката.

Най-четени