Connect with us

Нюзрум

Иван Гешев за криещите се мишки Кирил Петков и Христо Иванов: Нечисти интереси, а? Кой е зад вас?

Published

on

Надявам се, че няма да се стигне до това някои парламентарни групи да не искат да разговарят за проблемите на българсктие граждани, защото това би означавало, че интересите на хората не ги интересуват, а ги интересуват някакви отделни политически, лични, корпоративни или други интереси. И най-вероятно ги е страх, защото липсват каквито и да е правни аргументи. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като проведе среща с БСП в парламента, за да обсъдят състоянието на правосъдието у нас и евентуалните възможности за нормативни промени в законодателството. По-рано държавното обвинение обсъди същите теми с ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. Покани са отправени към „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“, но Гешев бе уклончив дали разговорите няма да се провалят.

„Аз като главен прокурор и прокуратурата не се притесняваме да дискутира открито пред българсктие граждани. Нека всички чуят каква е визията им за правна реформа. Аз смятам, че поради липса на правни аргументи те калкулират, че е по-добре да няма такава публична дискусия, защото там ще проличи че нямат правни аргументи, а това което излагат е само с политическа насоченост, зад която може би стоят някакви нелегитимни цели„, коментира Гешев в кулоарите на НС.

И отново настоя, че са дошли в парламента, за да дискутират основните проблеми, а не частните случаи. Защото те се наблюдават от конкретни магистрати, следователи, съдии и прокурори, които взимат съответните решения на базата на фактите. 

Изключително удоволетворен от започнатия диалог е главният прокурор. И се надява това да е началото на диалог, който да прерасне в широк експертен формат, в който да бъдат включени следователи, съдии, прокурори и научната общност. „Българската прокуратура, декларира, че ще направи всичко възможно да се постигне справедливост, за това трябва взаимодействие между всички власти. Ще продължим да настояваме за диалог, ще разговаряме с всички“, увери Иван Гешев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени