Connect with us

Парламент

Не моЗе да бъде: Нинова кани ГЕРБ, ДПС, Киро и ДеБъ да се обединят срещу Румен Радев!

Published

on

БСП не може да приеме предложението на служебния кабинет да удължаване бюджета. „Притеснени сме за закона за бюджета. Радев обяви, че ще даде време на партиите в НС да преговарят за правителство, през това време НС да приеме най-важните закони”, каза председателят на социалистите.   Нинова уточни, че кани парламентарните групи на разговори, за да се направят промени и да се постигне съгласие какво да се подобри между първо и второ четене за бюджета.

Тя подчерта, че това се е направило в края на 2021 и тогава се е получила „добра разлика” в социална посока между предложеното и одобреното от НС.

Исканото от кабинета удължаване на Бюджет 2022 представлява замразяване на доходите при увеличаващи се цени, това не е приемливо, подчерта Нинова.

Тя заяви, че нито една държава не си позволява да замрази разходите за заплати и подкрепата за икономиката при тези тежки условия. „Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа”, каза още председателят на БСП.

Advertisement

На въпрос от къде ще дойдат допълнителни пари тя заяви: „Прочетохме при представяне на закона от служебния кабинет, че Министерство на финансите си оставя отворени вратички за инвестиционни проекти. Това означава, че служебният кабинет е оставил пари за финансиране на самолетите Грипен. Ето откъде ще дойдат пари, посочи Нинова, визирайки плановете на кабинета за модернизация на армията. „Утре комисията по отбрана ще гледа тези инвестиционни проекти. Двете предложения са две – за Грипен-и и Ф-16. Сега замразяват доходите, обричаме хората на глад и студ, но има вратичка как догодина да се финансират Грипени”, подчерта Нинова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени