Connect with us

Спор(Т)но

Наско Сираков поиска нещо чудовищно! Ще го подкрепи ли добрият му приятел Гриша Ганчев

Published

on

„Левски“ публикува много остра позиция срещу настоящото ръководство на Българския футболен съюз и действията му.

От клуба настояха за свикване на извънреден изборен конгрес и обявиха какъв кандидат ще подкрепят.

Това е втора атака от „Герена“ срещу ръководената от Борислав Михайлов футболна централа

„Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Advertisement

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво.

То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес.

Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания.

Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите.

„Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т. н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол“, написаха от клуба.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени