Connect with us

Парламент

Човекът до Бойко Борисов: Тая с правителството му на малцинството няма да стане

Published

on

Аз не съм оптимист за създаване на правителство в рамките на 48-ия парламент, но не знам какво ще спечелим политическите формации, ако отидем отново на избори. Това коментира зам.-председател на ГЕРБ-СДС Румен Христов по Би Ти Ви.

Той обясни, че ГЕРБ-СДС може да направи много компромиси, но няма да се отстъпи са финансовата дисциплина, овладяването на инфлацията, отношението към Русия и подпомагането на Украйна с въоръжена помощ. 

Христов добави, че най-вероятно истинските преговори за подкрепа на правителство ще започнат след връчването на мандата.

“Имаме готовност за структурен състав на Министерския съвет. Да не забравяме, че правителство на малцинството вероятно много трудно ще се случи. Ако се стигне до кабинет на малцинството, то ще се стигне до негативи за самото правителство”, каза той. 

“ДПС са в така нареченото евроатлантическо мнозинство. Те през годините отстояват своята евроатлантическа ориентация. Смятам, че в най-добрия вариант в едно такова евроатлантическо правителство да участват “Продължаваме промяната” и “Демократична България””, заяви Христов. Винаги е добре да се уеднаквяват позициите, да се мисли кое събирра, а не кое раздеял. Не съм много оптимист. 

Най-четени