Connect with us

Гербери

Тя е бясна на Киро и Асен: Пенсионираха Бойко, арестуваха го. Сега осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ

Published

on

„От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи, вероятно лидерът Бойко Борисов няма да е номинацията за премиер”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Като пример за стремежа на ГЕРБ сега да са диалогични тя изреди, че техните политически противници от ПП сега искат и Борисов да участва в преговорите за съставяне на кабинет.

„Преди това го пенсионираха, искаха да се откаже от лидерството. Сега са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. След като ГЕРБ отново е първа политическа сила – 2 г. хули, обиди, изчегъртване”, изтъкна първият резултат на ГЕРБ от предсрочните избори от 2 октомври.

„Ние предпочитаме да говорим първо да търсим съгласие за политики, как ще решим кризите. Предпочитаме да говорим по съгласието и да го търсим за политики и приоритети – как ще решим кризите. Очертава се вероятно продоволствена криза в света”, каза тя.

Advertisement

Десислава Атанасова отрече тя да е кандидат за премиер на ГЕРБ. „С мен такива разговори не са водени. Премиерът не е на дневен ред”, изтъкна тя.

„В ситуация, каквато не се знае каква ще е зимата, това би било несериозно отношение и неосъзнаване на фактите. Ние призовахме да седнем предварително да си отговорим на въпроса – българските политически партии искат ли законодателния орган на държавата да работи. Искаме правителство, но на него му трябва подкрепа”, обясни политическата ситуация Атанасова.

Относно шансовете за сформиране на правителство с първия мандат тя цитира заявеното от партийния си лидер в с. Малък Поровец, Исперихско, че ако всички изключат тези три партии – (ГЕРБ, ПП и ДПС), то дори математически правителство не може да бъде съставено. Избирателите казаха ясно, че не дават мнозинство на  нито една партия. Вероятно ни казаха, че им е омръзнало от избори. Ние предложихме нещо нестандартно – да се водят разговори в контактна група. Най-странното е някой да откаже диалог”, заяви Атанасова.

С „Възраждане” дори и контактната ни група не установи отношение, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Корнелия Нинова постъпи като държавник. Ние идеологически сме противопоставени с БСП, но по темата избор на председател на Народното събрание намерихме допирна точка и това бе разумният избор”, обясни Атанасова избора на Вежди Рашидов.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени