Connect with us

Fake Harvard

Асен Василев пак пищи срещу президента! Явно е нервен, че понеделник ще са очи в очи

Published

on

Доколкото разбрах, президентът е казал, че в Народното събрание трябва да се коват закони, а не интриги. Аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета. Така бившият вицепремиер и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ отговори в парламентарните кулоари на по-ранното изявление на държавния глава Румен Радев, който призова от Молдова за повече законодателна дейност в НС.

„С удоволствие бихме разгледали бюджета и бихме се погрижили за сигурността на българските фирми и граждани следващата година“, настоя той. А на въпрос знае ли какво е имал предвид Радев, той препрати въпросите към него. „Нямам никаква представа за такива кухненски неща и не това е най-важното за българските граждани. Те се интересуват да се внесе бюджет, който ние да разгледаме, там да се направят всичките социални плащания, да се поссигури, че цената на електроенергията ще остане на 250 лв. на мегаватчас. Да се продължи този висок ръст на икономиката, който имаме, всичко това е най-важното, за което трябва да се концентрираме. Всичко останало е абсолютно маловажно“.

На журналистически въпрос дали сюжетът с Радостин Василев, започнат от ПП, е част от т.нар. интрига, ексвицепремиерът отвърна, че сюжетът е започнат „с това, че ДПС изведнъж силно се заинтересува от комисията по спорта“. Вчера бившият спортен министър намекна, че от президентството се месели в работата на ведомството.

Най-четени