Connect with us

Парламент

Помните ли Иво, дето продаде Слави за депутатско място? Поиска оставката на Вежди, заради жена

Published

on

Заплаха за искане на оставка получи Вежди Рашидов в началото на днешното заседание на парламента. Отправи му я депутатът от „Продължаваме промяната“ Иво Атанасов, който преди беше от ИТН. А повод стана назначаването на Стефана Караславова за главен секретар на Народното събрание. 

Имам възражения по начина, по който управлявате администрацията на НС. След Кърджалийското чудо си мислех, че няма повече накъде към дъното, заяви Иво Атанасов. 

Преди ден видях представители на Боец през кабинета ви, не искахте да ги приемете. Носеха ви листче и папка с документи за Стефания Караславова. Помолиха ме да ви предам папката, продължи депутатът от ПП.

„Моето разочарование от вас е огромно като администратор, ако това е вярно. Ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор. Или сте подведен, или сте оставил Деси Атанасова да се вихри в администрацията“, обърна се депутатът от ПП към Рашидов. Ще запозная ръководството на групата ни и единственият изход от ситуацията е и ще предложа да внесем искане за вашата оставка, допълни Атанасов. И се обърна и подаде листчето, които е получил от „Боец“.

Ще го запазя за вечни времена, отвърна Рашидов. А понеже Атанасов се върна към трибуната, защото си бе забравил картата, шефът на НС го попита: Вие нали успяхте да свършите, с което разсмя залата.

Този господин тук иска да взриви залата, да не се приемат комисиите, да се бойкотира и торпилира работата на НС, както го правят от първия ден, скочи Маноил Манев от ГЕРБ. И направи забележка на депутата от ПП, че за него не е Деси, а Десислава Атанасова. И заяви, че това нагло поведение няма да помогне за следващите избори.

Благодаря ви за красноречието и излиянието, но продължаваме работа, отсече накрая Рашидов.

Най-четени