Connect with us

Парламент

Киро Петков вие на умряло: Снощи хора на Радев са причинили нещо много лошо на наш Руди Гела

Published

on

Неочаквано, парламентарната Комисия по младежта и спорта се превърна в „ябълка на раздора“ за разпределението на председатели на парламентарни комисии. „Продължаваме промяната“ обявиха, че им е открадната комисията, начело на която искали да сложат бившия спортен министър Радостин Василев, защото е „борец срещу корупцията“.

Според ПП, това се случвало, защото вчера са пуснали сигнал срещу служебния спортен министър Весела Лечева.

Сигналът гласи дословно: „Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. В качеството си на министър на младежта и спорта инициира прехвърляне на недвижим имот от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база, а именно Стрелбищен комплекс „Гео Милев“. Този комплекс се ползва от федерация „Български стрелкови съюз“, чийто председател и представляващ е Весела Лечева. Освен това тя предлага на МС да прехвърли 3 милиона лева на ММС от централен бюджет и впоследствие от ММС към НСБ с цел ремонт на стрелковия комплекс, който се ползва от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е възложен на Весела Лечева, тоест тя ще контролира сама себе си“.

„Някой или кой снощи е звъннал на ГЕРБ и ДПС и са подправени протоколите какво се бяхме разбрали“, заяви Кирил Петков. Асен Василев обяви, че са искали и Комисията по финанси, а са я взели ДПС. Мустафа Карадайъ пък изчете мейла от Никола Минчев, от който става ясно, че „промяната“ са заявили, че искат съвсем други комисии.

Advertisement

„Да припомня, че в предишния парламент опозицията нямаше и една комисия. А сега три дни се тръшкаха, че искат председател на НС. Сега вече 2 ни занимават коя комисия искат и коя не“, заяви от трибуната Делян Добрев от ГЕРБ.

Явор Божанков от БСП прие твърдението, че са взели спортната комисия от ПП и обяви, че няма да е изненадан, ако наистина е имало „обаждане“ от служебния кабинет на Радев.

„Не може служебен кабинет да се намесва в разпределението на комисиите. Важно е, всички искаме да разберем кой се е обадил“, каза Божанков.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени