Connect with us

Парламент

ГЕРБ и „Възраждане“ тричат Асен Василев в парламента! Той пищи с пяна на уста: Ще ви съдя!

Published

on

Бурен дебат за енергийната страна на Плана за възстановяване и устойчивост се разрази в Народното събрание. Депутати от ГЕРБ и „Възраждане” засипаха с критики варианта на плана, представен от правителството на ПП, като основната им критика беше към проектите за геотермална енергия и батерии.

Делян Добрев от ГЕРБ и негови колеги ги нарекоха лобистки и заявиха, че Асен Василев и Кирил Петков са „продали и предали”  българските въглищни централи и цялата ни въглищна индустрия. Батериите и геотермалната енергия са неприложими проекти, които се правят с цел някой да вземе комисионни, повториха в изказванията си депутати от ГЕРБ.

Същата позиция зае и Искра Михайлова от „Възраждане”, а Делян Добрев коментира, че не може нищо да добави към казаното от нея.

В разгара на обвиненията, Асен Василев взе думата, защото беше посочен в критиките поименно. Той се разкрещя, че третото лично обяснение, което прави, може да е в съда. Думите му предизвикаха бурна реакция в противниците на ПП в залата, като унижението за проваления министър беше тотално!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени