Connect with us

Нюзрум

Костя Копейков скочи на ГЕРБ: Долу ръцете от „ЛукОйл“! Българите ще си пащат скъпия бензин

Published

on

Няма да има правителство в този парламент, смята лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му това е станало ясно още при избора на председател на Народното събрание, за който трудно се е намерило компромис.

„Какво да говорим оттук насетне за съставяне на кабинет, за формула на власт, която обединява минимум три, а най-вероятно и четири партии. Това на практика е невъзможна задача в този парламент“, заяви Костадинов.

В коментар пред журналисти в кулоарите на Народното събрание той каза, че не очаква при консултациите при президента да се постигне консенсус между партиите. На въпрос дали „Възраждане“ би направила компромиси, Костадинов каза, че „Възраждане“ е готова да разговаря с всеки, но само за политики.

„В парламента трябва да обсъждаме политики, не личности, позиции, постове и облаги“, посочи той.

Костадинов напомни, че от „Възраждане“ искат референдум за влизането на България в еврозоната. От формацията са инициирали консултации с парламентарните групи по темата. Първите покани за срещи са към „БСП за България“ и „Български възход“.

„Имаме своето виждане, че това не трябва да се случва без референдум“, каза той.

Очаквано Копейков скочи на ГЕРБ пред Нова Нюз за предложените мерки срещу „ЛукОйл“, които ще смъкнат цените на бензина с близо лев! Учудващо обаче бившият партньор на Корнелия Нинова се позова на… ЕС, който нямало да допусне това. Според партийния номад цената на бензина е такава, каквато е и ще си я плащаме.

Най-четени