Connect with us

Гербери

Делян Добрев ги уби: Никой около мен не е гласувал за ПП, а имат 500 000 гласа, мадуровците

Published

on

В последните дни се говори за коалиция на хартиените бюлетини, но ние по същата логика можем да кажем, че има „коалиция на мадуровките“, защото тези машини се използват във Венецуела и в още 2-3 държави от третия свят. Цяла Европа гласува на хартия. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“.

„Не разбирам аргумента, че трябва да гласуваме на машина, за да сме модерни. Ами, така не сме модерни. В много държави от Европейския съюз са пробвали гласуването с машина, а впоследствие са се отказали и са върнали само хартията – не избор между хартия или машина“, посочи той.

„Една част от хората, по-възрастните, ги е страх и не излизат да гласуват, не защото ще ги ухапе машината, а за да не се изложат пред цялата комисия, особено в малките населени места. Друга част от хората пък не вярват на машините. Те казват: „Аз няма да гласувам, защото виждам как „Промяната“ спечели изборите. Нямам нито един приятел, който да е гласувал за тях, а от друга страна взеха 500 000 гласа“. Тоест има хора, които вярват, че машините манипулират резултата. Това наистина е проблем“, обясни депутатът.

Според Делян Добрев балансираният подход е гласоподавателят да има възможност да избере по какъв начин да гласува – с хартия или на машина.

Най-четени