Connect with us

Парламент

Финансистът на ГЕРБ размаза Асен Василев като гнида! Кокорчо бесен говори за… ерекция

Published

on

Страстите в парламента се нажежиха до червено, след като бившият финансов министри Кирил Ананиев размаза като гнида некадърния си наследник Асен Василев.

По време на изслушването на служебния министър на финансите Росица Велкова относно състоянието на финансирането на дефицита, депутатът от ГЕРБ взе думата и похвали предложението на служебното правителство за „удължаване на закона за бюджета“. Той в същото време остро разкритикува предишния министър, т.е. Асен Василев за безразборното и безотговорно пилеене на обществените финанси.

Той обясни, че на мястото на служебния финансов министър – Росица Велкова, би постъпил по същия начин. А именно – би внесъл удължаващ закон за бюджета до момента, в който България има редовно правителство.

Според него Василев се опитва да хвърли вината за дефицита върху служебния министър.

Бившият министър на финансите се опита да прехвърли на вас всичко, което коментираме днес. Това са неговите политики, неговият бюджет. Вие сте ги остойностили годишно и сте ги съобразили с макроикономическата прогноза.

Въпросът за дълга при това положение и при тези политики всяка година ще се увеличава с 16 милиарда лева, което означава за 3 години 48 милиарда лева. 

Г-н Василев, като видях какъв сте икономист и как си играехте с нагоре милиарди приходи, надолу милиарди разходи, ще ви посъветвам да не се обаждате много, защото създавате смях“, каза още Ананиев.

По-късно Асен Василев излезе на трибуната, но без да говори за цифри и сметки се заяде с Ананиев: Имам само един съвет към вас, вслушайте се в думите на Бойко Борисов от миналата седмица.

Най-четени