Connect with us

Fake Harvard

Пудел на Киро и Асен скимти към БСП: Върнете се при нас, нека бъдем пак приятели

Published

on

Да се направи експертно правителство не е най-доброто, защото някой трябва да носи отговорността. И трябва да се знаят силите, които застават зад него. Все още не сме затворили вратата с БСП.  Това заяви пред Нова телевизия депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Арабаджиев.

По думите му политическата формация не е взела решение дали е възможно да подкрепи кабинет с мандат, различен от нейния. „Когато дойдем до този вариант, ще се съберем и ще кажем какво е нашето решение. Смятам, че все още не ни е затворена вратата за общ път с БСП. Показахме, че можем да работим с други партии  в предходния парламент. Когато дойде мандатът при нас, ако ГЕРБ не са успели да съставят правителство, ще свикаме партиите, с които можем да реализираме 16-те политики, които представихме”, каза Арабаджиев.

Думите на Арабаджиев очертават новата тактика на ПП и те очевидно се надяват на кабинет с третия мандат, когато ще имат нужда от гласовете на БСП. Покрай избора на председател на парламента в лицето на Вежди Рашидов се видя ледения тон между двете формации.

Арабаджиев коментира и параметрите на бюджета за следващата година. „Парите за социалната програма са включени и те не са финансирани от дълг. Увеличеният икономически ръст позволява изплащането им“, подчерта депутатът.

По думите му на макро ниво икономиката е добре. „Това, което държавата може да направи, е да влияе на минималната работна заплата. Предложението на ПП е тя да достигне 850 лв.”.

Според него към момента отстъпката от 25 стотинки за литър гориво работи добре. „Тя трябва да остане, но трябва да се види дали има ресурс във финансовото министерство”, подчерта той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени