Connect with us

Нюзрум

Случи се: ГЕРБ и „Продъжаваме Промяната“ се обединиха, ама… в Пловдив

Published

on

На абсолютно сходни позиции срещу пробива до Водната палата в Пловдив се оказаха съветниците от ГЕРБ и представителите от „Продължаваме промяната“. Както е известно, хората от партията на Борисов издействаха извънредна сесия с подкрепата на „Демократична България“ с искане да бъде спрян проектът, който предвижда кръстовище на две нива в центъра на града. За същото се обявиха и хората на Кирил Петков и Асен Василев.

„Надяваме се на тази сесия да бъдат дадени отговори и съветниците да вземат правилно решение. Зная позицията на ГЕРБ, нямам нищо против да си говоря с местния лидер Иван Тотев. Но тяхното отношение към пробива не е заради неговата целесъобразност“, заяви депутатът от ПП Росен Костурков. Той и колегите му Стою Стоев и Венцеслава Любенова подобно на ГЕРБ се обявиха категорично срещу новото инженерно съоръжение.

„Притесняват ни две неща. Първото е целесъобразността на този проект и как той ще намали трафика в Пловдив. Пробивът няма да отпуши движението в посока север-юг. Никой не може да ни убеди, че това съоръжение е необходимо. Община Пловдив се опитва да направи градска магистрала през центъра, което е абсолютно демоде. Ужасно ни притеснява, че този проект струва много пари, които ще бъдат дадени на тъмно. За дупка от 150-200 метра ще бъдат похарчени 9,2 млн. лева. Но община Пловдив при управлението на ГЕРБ е свикнала да работи с големи числа“, посочи Костурков. По думите му „някой бързо иска да усвои едни пари за фирмата, за която са предназначени“. Той се срамувал от този проект, макар да не казвал, че е незаконен.

Категоричен е, че пробивът на този етап трябва да бъде спрян, за да се отстранят всички недостатъци.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени