Connect with us

Гербери

Ексклузивно от ГЕРБ: Обсъждаме 7 имена за премиер! Вътре ли е Бойко Борисов?

Published

on

„Готов състав на кабинет няма как да имаме, без да знаем кои партии ще го подкрепят. Това, което имаме, е 7 предложения. Те са според различните формации“. Това съобщи пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

„Имаме работа, която трябва да се свърши, и трябва човек да я свърши, а не обратното“, каза той и отказа да назове дали дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е сред имената, обсъждани за премиер.

Запитан дали изборът на Вежди Рашидов за шеф на НС, станал с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и „Български възход“, означава нова коалиция, Дилов отрече. „Не значи ново управляващо мнозинство. Ние имаме решение да не управляваме с БСП, те имат да не са в управление с мандат на нас или ДПС“, обясни депутатът. И посочи, че според него всъщност изборът на шеф на НС е бил бърз. „На фона на езика на омразата, това чегъртане, изборът на Вежди Рашидов стана бързо. А при Великото народно събрание е отнел 7 дни“, добави Дилов.

И обясни, че според него, ако „Демократична България“  бяха предложили председател, щяха да го имат. „Те казаха за най-възрастния, но като всеки умен човек са в конфликт със себе си и не го гласуваха те, а БСП“, описа ситуацията той.

„Аз мисля, че всички български депутати трябва да могат да си говорят“, каза той за възможни преговори. И коментира с шега какъв е шансът за правителство. „И аз като блондинката ще кажа –  50 на 50. Или ще има, или няма да има“.

А парламентът щял да оцелее докато не се приеме законодателство, което да позволи да ни отпуснат поне част от парите от Плана за възстановяване.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени