Connect with us

Парламент

Народен любимец: Намирам се до парламента! Хората скъсаха плакатите, извадиха сопи и прътове

Published

on

Човек работи добре, когато работи с личности. Когато работи с партии, не става. От тази гледна точка трябва да преосмислим нашата избирателна система и да се обърнем към мажоритарната система. Това призовава шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в интервю пред „България днес“.

„Начинът, по който депутатите работят и комуникират, страшно много започна да изнервя гласоподавателите. Защото все пак обикновеният българин има съвсем друг дневен ред на проблемите си. И от тази гледна точка те искат народните избраници да работят по дневния ред на обикновения човек, а не по дневния ред на партийните лидери или на партийния сговор“, коментира Мутафчиев.

„Съюзът на артистите се намира на площад „Народно събрание“, непосредствено до парламента. Аз видях много хора, които сутринта, когато се събраха депутатите, протестираха и развяваха протестни плакати, видях и хора, които късаха плакатите и държаха сопи и колове и бяха настроени да тръгнат директно срещу парламента. И това написах на Вежди: „Хората се събират да ви бият с пръчки“. С очите си го видях“, предупреди той.

Най-четени