Connect with us

Парламент

Утре народът ще ги изнесе! Депутатите заработиха по още 400 лева надница, шеф не си избраха

Published

on

За пореден път депутатите не успяха да изберат председател на Народното събрание, след като и четвъртият балотаж завърши без никой от кандидатите да получи 121 гласа.

ДПС потвърдиха, че стоят зад номинацията на Йордан Цонев за председател на Народното събрание. „Възраждане“ изпълниха заканата си да издигнат непознат кандидат и посочиха Цвета Рангелова. След като няма консенсус за най-възрастният депутат, ние издигаме Кристиан Вигенин, заяви Корнелия Нинова от БСП.

Десислава Атанасова обяви, че това, което е започнало вчера трябва да приключи. И пожела успех на кандидатите. ГЕРБ няма да издигат кандидат и оставят правото на председател на трета, четвърта или дори пета парламентарна сила.

Ще гласувам за Йордан Цонев, защото не му споменах името, заяви Рашидов, шегувайки се с пропуска си при изборяването на трите кандидатури.

Цонев събра 102 гласа „за“, против бяха 66, 57 се въздържаха. Вигенин – „за“ 74, против седем, въздържаха се 144. Рангелова бе подкрепена едва от 27 души, 86 бяха против, а 112 се въздържаха. „Български възход“ изпълниха заканата си да не участват в гласуването.

На балотаж Цонев отново събра само 102 гласа в своя подкрепа, а Вигенин – само 73.

„Първата нощ имате хубава крачка към демокрация, нека да се наспим. Почивка утре в 10 часа на заседание“, даде пореден шанс за търсене на консенсус Рашидов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени