Connect with us

Парламент

Десислава Атанасова почти през сълзи: Издигаме Вежди Рашидов! Подкрепяме и Йордан Цонев

Published

on

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че е настоявала в пленарна зала да започне обсъждане на правилата като има съгласие на ръководствата на ПГ.“Съгласие, кеото и до този момент не е постигнато категорично и моля да бъдем извинени от българсктие граждани, че повече от 30 часа водим един и същ дебат. При всичкото осъзнаване, надявам се, че след като по тази тема няма никакво съгласие, което да бъде обективирано под формата на мнозинство, много трудно и смного компромиси би се решавало всичко друго“, заяви тя.

„ДБ предложи един изход вчера, ние, макар да съзнавахме, че не е разпоредба на конституцията, показахме пдокрепа, поехме ръката за търсене на консенсус. Дори тази сутрин поздравих ПП за оттеглянето на г-н Мичнев, защото също бе отстъпка, след поредния председателски съвет оттеглихме и нашата номинация, макар духът на парламентаризма да е почти категоричен, че партията, събрала най-голямо обществено доверие да получи псота пръв сред равни. И това не събра консенсус. Дори предложих да се обединим, ако можем, и да търсим съгласие по други критерии, лишени от политическата пристрастност. Критерии, които могат да бъдат оценени извън политическата логика и формирането на парламентарни мнозинства“, посочи още Атанасова.

Тя е предложила за председател да е посочен най-възрастният, а той да има заместници и така формално или не парламентът да може да взема решения. Другата идея е била третата политическа сила да излъчи номинация. Номинацията на г-н Цонев е на човек с опит, но това не събра необходимото мнозинство, посочи Атанасова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени